Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Mononukleóza cytomegalovirová

Dobrý den, již 4 měsíce marodím se zvětšenými uzlinami v oblasti pravého třísla. toto místo je velice bolestivé i když je uzlina zvětšená neznatelně, podstoupila jsem vyšetření neurologické, sono řicha, sono uzlin, a sono třísel. Vše bylo negativní. Nakonec na hematologii se ukázaly tyto výsledky: hematologická poradna 4.4.2012 Cytomegalovirus IgM: negativní a IgG pozivní 3,2; Oddělení klinické mikrobiologie z 3.4.2012: EBV Latexová aglutinace negativní Anti VCA-EBV IgM +1,5 Anti VCA-EBV IgG +++>10 Anti EBNA-1 EBV IgM +1,2 Anti EBNA-1 EBV IgG +++>10 a Anti EA-1 EBV IgG neagtivní; a 12.4 krevní poradna : Toxo KFR - negativní, Toxo Elisa IgM - 0,46 negativní a Toxo Elisa IgG - 0,41 negativní. Jsem z toho vcelku zmatená a chci vědět co tyto výsledky znamenají. Všechny výsledky jsou z jednoho odběru prováděného 29.3.2012. Může se tedy jednat o cytomegalovirovou mononukleózu nebo mi nic podle těchto výsledků není? Za poslední dobu jsem dost zhubla asi 7 kilo občas mívám střevní potíže jsem často unavená a při námaze mám silné bolesti v třísle, které mi znesnadňují chůzi. často se probouzím hodně zpocená. Má lékařka si neví rady a má šéfka ztrácí trpělivost.

Odpovědi na otázku

Výsledky vašich vyšetření svědčí o tom, že cytomegalovirem jste se již setkala. Ovšem u většiny lidí toto proběhne bez výraznějších příznaků a zůstanou pouze protilátky v séru. Váš klinický stav příliš neodpovídá obrazu mononukleozy. Otázkou je příčina zvětšených uzlin. Možná by bylo vhodné konzultovat váš stav s infektologem.